Wat is LEI-overdracht?

LEI-overdracht is het proces waarbij je LEI-code van de ene serviceprovider naar de andere overgedragen wordt. Als je overstapt naar een andere serviceprovider, dan blijft je LEI-code hetzelfde. Het is een back-endproces dat voor eindklanten niet zichtbaar is. LEI’s kunnen op ieder gewenst moment overgedragen worden aan een betere of goedkopere serviceprovider.

Waarom kun je LEI’s overdragen?

Het Global LEI-systeem is ontworpen om concurrentie tussen LEI-uitgevers en registrators aan te moedigen ten behoeve van juridische entiteiten die een LEI willen verkrijgen. Het drijvende element van deze concurrentie is de prijs voor het verkrijgen en behouden van een LEI. Dit verklaart ook de enorme prijsverschillen tussen verschillende Local Operating Units (LOU’s) en Registration Agents (RA’s).

Een entiteit die een LEI-code vereist, is geheel vrij om te kiezen met welke RA of LOU ze willen samenwerken. Het is niet verplicht om gebruik te maken van een LEI-uitgever uit je eigen land, omdat LEI-codes gestandaardiseerd zijn en je kunt ze niet onderscheiden op basis van de uitgever.

Aangezien je de vrijheid hebt om zelf je LEI-registratiepartner te selecteren, is het eerlijk dat je deze ook vrij kunt wijzigen. LEI’s kun je zonder beperkingen overdragen tussen verschillende serviceproviders.

Belangrijk om te vermelden is dat tijdens de overdracht je LEI-code en de bijbehorende gegevens hetzelfde blijven. Het is een back-endproces en voor eindklanten is dit niet zichtbaar.


Wanneer kun je een LEI overdragen?

De LEI kun je op ieder gewenst moment overdragen, maar in de meeste gevallen vindt de overdracht dicht bij de jaarlijkse verlenging plaats.


 Hoe kan ik mijn LEI overdragen?

  1. Aanvraag – Het overdrachtsproces van de LEI-code begint met het aanvragen van een verlenging of een overdracht bij de LEI-serviceprovider die je hiervoor hebt geselecteerd.
  2. Bevestiging van de klant – De registratieagent is verplicht om je om een ondertekende Letter of Authorization (LoA) te vragen, waarin je wens om de LEI-code over te dragen bevestigd wordt.
  3. LOU-communicatie – Je nieuwe LOU laat de oorspronkelijke LOU weten dat je wil gaan overdragen. Vervolgens heeft je oorspronkelijke LOU drie dagen de tijd om contact met je op te nemen, van gedachten te wisselen en je wens om over te stappen opnieuw te bevestigen. Als er na de drie dagen geen bezwaar is tegen de oorspronkelijke LOU, dan wordt de LEI-code vrijgegeven aan de nieuwe LOU.
  4. De LEI wordt overgedragen – Je LEI wordt overgedragen aan het nieuwe beheer van LOU en wordt vernieuwd indien van toepassing

Hoe lang duurt het overdragen van een LEI?

Omdat er een aantal partijen bij het overdrachtsproces betrokken zijn, duurt dit proces doorgaans maximaal 7 dagen. Je kunt dit proces versnellen door contact op te nemen met je oorspronkelijke LOU om je wens om over te stappen te bevestigen, voordat de drie dagen voorbij zijn.


Zet je LEI over naar LEI-Register

We zijn marktleiders geworden door de laagste prijzen te bieden, terwijl onze hoogste prioriteit onze klanttevredenheid bleef. Daarom verwelkomen we dagelijks nieuwe overdragingen en hebben we hard kunnen werken om de overdracht van de LEI-code naar LEI-Register zo eenvoudig mogelijk te maken.

Of je nou ver voor de aanstaande verlenging wil overstappen of je LEI-code bijna verlengd dient te worden, ga naar onze LEI-verlengingspagina .

Kies “je LEI overdragen” en voer je bestaande LEI- of bedrijfsnaam in het zoekveld in.

Van daaruit weergeven we je huidige LEI-gegevens en vragen of je je LEI eenvoudig wil overdragen of wil overdragen en vernieuwen.

Door over te stappen naar LEI Register bespaar je niet alleen geld, maar met onze meerjarige verlengingen kun je ons de verantwoordelijkheid geven om je LEI te verlengen voordat de jaarlijkse vervaldatum bereikt is.

Dit zorgt ervoor dat alles zonder problemen verloopt, dus je krijgt geen last van transactieblokkades vanwege een verlopen LEI-code.

Wanneer je je LEI bij ons verlengt, heb je de keuze uit een periode van 1 jaar, 3 jaar en 5 jaar.