Hoeveel kost een LEI-nummer?

Het Global LEI System (GLEIS) is zo opgezet dat de LEI-kosten kunnen verschillen tussen de diverse dienstverleners. Het verkrijgen van een LEI-nummer kan u tussen de 55€ en 150€ kosten, afhankelijk van bij wie u registreert. Aangezien het nummer jaarlijks moet worden bijgewerkt, beginnen de kosten op te lopen. Daarom raden wij u aan goed op de prijs te letten en deze als de belangrijkste factor te beschouwen bij het registreren van een LEI-code. 


Kosten voor een LEI-nummer kunnen variëren

De uitgifte van Legal Entity Identifiers (LEI’s) wordt gecontroleerd door The Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF), een organisatie zonder winstoogmerk. De stichting geeft zelf geen LEI-codes uit, maar laat dit over aan een netwerk van openbare en particuliere bedrijven, die optreden als Local Operating Units (LOU’s). Om een LEI-code te verkrijgen, moet u zich bovendien wenden tot een LEI Registration Agent.

Daarom zult u zien dat de kosten van het LEI-nummer variëren tussen de verschillende dienstverleners. Eerlijk gezegd bestaan er geen beter functionerende of hoogwaardigere LEI-codes. De GLEIS is in het leven geroepen om de blootstelling aan risico’s te verminderen, en de tegenpartijen in contracten of financiële transacties te machtigen. De LEI-prijzen worden bepaald door de eigen kostenstructuur en hebben niets te maken met de waarde van de LEI-code zelf. De code is gewoon een instrument waarmee u gemakkelijk rechtspersonen kunt identificeren, die actief zijn op de financiële markt.

Momenteel rekent GLEIF LOU-s 11 USD extra per aanvraag voor één jaar. Het is belangrijk op te merken dat niet alle Registration Agents deze toeslag in de initiële prijs opnemen en dat het als een extra kost kan verschijnen bij de check out. Hetzelfde geldt voor BTW, 0% BTW is van toepassing als het bedrijf een geldig EU BTW-nummer heeft.

LEI Register is een van de grootste en voordeligste LEI Registration Agents ter wereld. LEI Register’s LEI prijs bestaat uit de initiële registratiekosten voor de gekozen periode en de GLEIF vergoeding. Wij valideren uw BTW-nummer tegen de VIES (VAT Information Exchange System) database en na authenticatie wordt er geen BTW toegevoegd.


Meerjarige LEI-registraties

Om ervoor te zorgen dat de LEI-code-database relevant en up-to-date is, is het vereist om uw LEI-nummer jaarlijks te vernieuwen. Na het verstrijken van de termijn, wordt uw LEI inactief totdat het vernieuwd wordt. Om het gemakkelijker te maken, heeft LEI Register meerjarige vernieuwingen ontwikkeld. Dus naast registratie voor een jaar, kunt u ook kiezen voor een periode van 3 of 5 jaar.

Dit is niet alleen kostenefficiënter, maar wij nemen ook de verantwoordelijkheid op ons om de gegevens van uw LEI-nummer naadloos te vernieuwen, met behulp van een officieel ondernemingsregister.


Belangrijkste conclusies

    • De kosten van het LEI-nummer worden bepaald door de individuele organisatie, en daarom hebben ze de neiging te variëren tussen verschillende aanbieders
    • LEI-codes moeten jaarlijks worden bijgewerkt en als de termijn verstreken is, zal de entiteit niet in staat zijn om deel te nemen aan de financiële markten
    • Om u te helpen uit de problemen te blijven, heeft LEI Register een meerjarig registratiemodel ontwikkeld, dat de verantwoordelijkheid op zich neemt om uw LEI-gegevens voor de geselecteerde periode te vernieuwen. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar is ook nog eens kostenefficiënter!