LEI Register en RapidLEI kondigen officieel hun samenwerking aan

Stroomlijnen van de verkrijgbaarheid van Legal Entity Identifier (LEI) voor organisaties over de hele wereld.

Londen, VK en Tallinn, Estland. 10 januari 2019 – LEI Register, een leider in de verlening en het beheer van Legal Entity Identifiers (LEIs), en RapidLEI, een volledig erkend LEI-verstrekker gespecialiseerd in de automatisering van de LEI uitgifteprocedure, kondigen vandaag hun samenwerking aan. LEI Register zal LEIs aanbieden die werden uitgegeven door RapidLEI om de registratie van LEIs te versnellen en betrouwbaarder te maken voor hun internationale klanten.

In tegenstelling tot andere identificatiemiddelen voor internationale bedrijven, wordt LEI ondersteund door de G20, en beschikt deze daardoor over het momentum en de ondersteuning om vele struikelblokken te overwinnen die gepaard gaan met het bereiken van wereldwijde goedkeuring voor optimale praktijken en regelgeving.

LEI Register en RapidLEI, beiden opgericht in 2018, hebben een gezamenlijke missie om LEIs meer toegankelijk te maken voor organisaties over de hele wereld, en om nieuwe toepassingsgebieden te ontwikkelen en te promoten voor de technologie waarbij LEIs zorgen voor een ‘enkel verifieerbaar zakelijk identificatiemiddel’.  De twee relatief nieuwe bedrijven in het LEI-ecosysteem zijn het eens dat een combinatie van automatiseringstechnologie en uitstekende klantenservice noodzakelijk zijn om de bestaande LEI-markt beter te kunnen dienen en te zorgen dat LEI uitbreidt naar nieuwe toepassingsgebieden voor de technologie.

LEI Register is een officiële registratie-agent, vertegenwoordigd in 25 landen, en heeft een belangrijk aandeel verworven in de markt voor implementatie en distributie van LEI-nummers. RapidLEI is een nieuwe geaccrediteerde LEI-uitgever, of LOU (Local Operating Unit), en heeft sinds haar lancering in juni 2018 de sterkste groei in de markt voor LEI-uitgiftes gekend, waarbij ze andere LEI-uitgevers voorbijstreefde met een kwartaal-op-kwartaal groei van 600% van haar klantenbestand.

De samenwerking tussen de twee bedrijven bleek een groot succes sinds de lancering van RapidLEI. LEI Register registreert op dit moment bijna 1000 LEIs per maand, en RapidLEI is de enige LEI-uitgever die een aanvraag van een LEI-nummer in luttele minuten kan bevestigen. De automatiseringstechniek van RapidLEI zorgt voor een hogere nauwkeurigheid van een LEI-nummer.

Toomas Pavelson, CEO van LEI Register, verkondigde dat beide partijen een gezamenlijke visie delen. “Wij willen de aanvraag van een LEI-nummer eenvoudiger maken. Eenvoudig aanvraagformulier, automatisch aanvullen, gamma aan betaalmogelijkheden, digitale handtekening, automatische controle op juistheid van gegevens – dit alles moet zorgen voor een pijnloze procedure die voorbij is in enkele minuten. Dit zorgt voor een meer aantrekkelijke prijs voor de aanvrager en maakt LEIs nog toegankelijker.”

Paul Tourret, Corporate Development Director bij RapidLEI, zei “de oprichters van RapidLEI hebben een lange geschiedenis in het verstoren van de markt van identiteiten bij transacties door het gebruik van automatisering en klantenservice om te zorgen voor een betere verkrijgbaarheid, snelheid en ervaring. We zagen dit in de jaren 2000 na de oprichting van SSL-aanbieders zoals GlobalSign en GeoTrust Europe, en zien nu een soortgelijke mogelijkheid om LEIs zo alomtegenwoordig te maken als SSL.  Samenwerken met partners van wereldformaat zoals LEI Register zal leiden tot de realisatie van onze gezamenlijke doelen en we kijken uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking ten behoeve van klanten van LEI Register.”

LEIs zijn verkrijgbaar bij LEI Register op www.leinummer.nl.